Hvilket Pokémon kort skal du vælge?

Det korte svar​

Vi vil prøve at gøre det nemt for dig som forældre, samler eller måske begge dele, så du altid kan finde den perfekte Pokémon pakke eller kort til dig eller dit barn.

Kig efter følgende:

Som en ekstra hjælp har vi lavet kategorien populære Pokémon kort til børn.

Forstå dit Pokémon kort.​

Det kan nogle gange være nemmere at finde frem til det helt rigtige Pokémon kort, hvis du forstår grundprincipperne i et Pokémon korts opbygning.

Vi vil i vores forældreguide kort komme ind på de ting et barn fokusere på, når der skal findes nye Pokémon kort til samlingen.

De ting som er vigtig for dit barn, er som udgangspunkt

Upload Image...

Forstå dit Pokémon kort!

Det kan som forældre være en meget forvirrende oplevelse, når man skal finde ud af hvilke Pokémon kort man skal købe til sine børn.

For ikke nok med at der er blevet trykt flere tusinde forskellige Pokémon kort, fordelt ud på mange forskellige serier, hvoraf nogle af dem er blevet utrolig svære at få fat på, så kommer der hele tiden nye kort og serier til.

Derfor har vi valgt at lave en guide til dig som forælder, så vi kan hjælpe dig godt på vej, i din søgen efter de rigtige kort, eller pakker til dit barn.

Børn samler ofte på Pokemon kort, af nogle lidt andre årsager end unge eller voksne gør.

Hvor det for unge og voksne ofte handler om investeringer eller samleobjekter, er der for børn ofte tale om en måde at socialisere sig med andre på og få en leg ud af at bytte rundt med hinanden.

Her kan nogle børn blive snydt i forhold til kortets reelle værdi, eller autenticitet.

Børn bytter ofte med hinanden, og stiller ikke de samme kritiske krav til kortets stand, værdimæssige kvalitet, eller sjældenhed.

Ønsker du som forælder at læse mere om dette, kan du passende læse om ”Er mit barns kort falskt?”, ”hvordan undersøger jeg hvad mit barns kort er værd?” og ”Hvordan bytter man kort, uden at blive snydt”.

Er der en yndlings Pokémon?

Først og fremmest handler det om at finde ud af, om dit barn har en yndlings Pokémon?

Det er ikke altid sikkert at dit barn kan udtale navnet på den Pokémon som er favoritten, men så kan du som forælder hjælpe, og som ofte har dit barn et billede eller et kort af den respektive Pokémon.

Nogle børn syntes altså det er sjovt at samle på en bestemt Pokémon og da der er printet mange forskellige udgaver af de samme Pokémon, vil du helt sikkert kunne finde frem til nye kort.

Vi vil længere nede i denne guide, komme ind på de forskellige typer af Pokémon kort du kan finde.

Andre børn hygger sig med at skabe sig en samling, eller for det sociale, og derfor er det ikke altid sikkert, at de søger bestemte kort.

Til dem vil det kunne være en fordel at købe en af de pakker vi vil gennemgå længere nede i denne guide.

Pokémon enkeltkort

Her vil vi gennemgå de forskellige typer af kort man kan være heldig at finde i sine booster packs, og hvilke forskellige størrelser kort der findes.

Bemærk, at der er stor forskel på hvilke Pokémon kort du kan finde i de forskellige pakker og derfor er det ikke underordnet hvad du køber.

Du kan læse mere om dette i nedenstående afsnit omkring ”booster packs og blisters”.

Denne guide vil beskriver de forskellige typer af kort man kan finde, og ikke værdien af dem.

Ønsker du at læse mere om de forskellige korts værdi, kan du læse mere om det under ”hvordan undersøger jeg hvad mit barns kort er værd?”.

Common

Common er de Pokémon kort som er mest almindelige at finde i sine pakker.

Man kan genkende et common kort ved den sorte cirkel som er placeret nederst i enten højre, eller venstre side af Pokémon kortet.

Som udgangspunkt er et common kort, de kort som er mindst værd, da der altid vil være flest common kort i et sæt. Der er dog altid undtagelser.

Uncommon

Uncommon er ikke lige så almindelige Pokémon kort som common kort, men når det er sagt, så findes der stadig et stort antal printet uncommon kort og de er derfor næst mest almindelig kort at finde i et sæt.

Man kan genkende et uncommon kort ved den sorte firkant som er placeret nederst i enten højre, eller venstre side af Pokémon kortet.

Som udgangspunkt er et uncommon, ligesom med commom, de kort som er mindst værd, da der altid vil være en del uncommon kort i et sæt. Der er dog altid undtagelser.

Rare med og uden glimmer (holo & non holo)

Rare er et af de mere sjældne Pokémon kort som du kan finde i et sæt.

Man kan genkende et rare kort ved den sorte stjerne som er placeret nederst i enten højre, eller venstre side af Pokémon kortet.

Der vil dog altid være forskel på om kortet har et glimmer billede eller ej. Der er desuden en forskel på hvilket sæt du har trukket dit rare kort fra, men rare Pokémon kort er altid printet i et mere begrænset antal, og du finder som udgangspunkt kun 1 rare kort i en booster pack.

Rare kort med glimmer (holo) har som udgangspunkt en større værdi end et kort uden holo. Ønsker du at læse mere om dette, kan du se vores guide omkring ” Hvordan vurderer jeg mit hvad mit kort er værd”

Half art

Halft art er kort, hvor billedet går ud over den almindelige firkant, som normalt afgrænser billedet af den respektive Pokémon.

På et half art kort, vil billedet dog ikke fylde hele kortet, men være afbrudt af en kant eller farve, som ikke er en del af hele billedet. Som set på billedet, kan du se denne afgrænsning af billede og tekst/info.

Full art

Full art er kort, hvor billedet, ligesom med half art kort, går ud over den almindelige firkant, som normalt afgrænser billedet af den respektive Pokémon.

På et full art kort, vil billedet dog fylde hele kortet, og ikke blive afbrudt af en kant eller farve, som ikke er en del af hele billedet.

Her vil angreb, tekst, info og symboler være skrevet ovenpå billedet.

Jumbo

Jumbo er kort som er større end almindelige kort.

Disse kort findes oftest som en del af collection bokse eller lignende, men kan også findes som enkelt kort.

Promo

Promo er specielle pokemon kort, som du ikke finder i normale booster pakker og kan derfor være utrolig svære at opspore.

Kortet kan genkendes ved den sorte stjerne med skriften ”promo”, som kan findes nederst i enten højre eller venstre side af kortet.

Promo kort er blevet givet ud ved specifikke events, som ved udgivelsen af en ny film. Der har også været promo kort som kun har været delt ud i specifikke lande eller butikker, men mest almindeligt bliver de fundet når man køber en blister pakke, tin, collection bokse eller lignende. De vil som oftest også være præsenteret som et løst kort i pakken, så man kan se det på forsiden.

Enkelt kort

I jagten på det perfekte kort, er der mange måder at finde frem til det du går og leder efter. Hvis det kun er et, eller et par specifikke kort du leder efter, plejer du at skulle bytte dig til dem, eller måske gå mange forskellige Pokémon pakker igennem, før du finder lige det du leder efter.

Vi har prøvet at gøre det nemmere for dig som leder efter det specifikke kort du mangler. Under vores enkeltkort, kan du enten søge efter serie, type, sjældenhed, stand og meget mere, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at finde det rigtige.

Booster og blister pakker

Hvem kan ikke lide at åbne julegaver, og med en booster pakke, føles det som at åbne en julegave hver gang! 

I en booster pakke ved du ikke hvilke kort du får, kun fra hvilken serie du får kort fra. Der har du mulighed for at få nogle utrolige seje kort, som er unikke for den serie du vælger. En blister pakke kan indeholde alt fra 1-3 booster pakker, sammen med et promo kort.

Hvilke pakker vælger du?

Booster box

Nogle gange falder man over en yndlings serie, hvor det kan være svært ikke at åbne booster pakker hele tiden. Andre gange samler man på noget unikt, som ser fantastisk ud til hylden. Hvad end årsagen er, så kan en booster box opfylde begge ønsker.

En booster box indeholder 36 booster pakker, og giver dig rig mulighed for at trække en masse seje kort til din samling, alternativt ser den fantastisk ud på øverste hylde, spørgsmålet er bare, hvor mange du har plads til.

Tins

Nogle gange kan indpakningen være lige så indbydende, som de booster pakker du kan finde i dem. Tins er et fedt alternativ til blister pakker, og minder på mange måder om det samme, bortset fra en mere sikker og fed måde at opbevare dine kort på efterfølgende.

De tins som indeholder promo kort, vil være unikke i forhold til dem du finder i andre pakker. Desuden vil tins kunne indeholde ting som mapper, flere spilmønter, et større antal booster pakker, klistermærker med mere.

Det er en fed måde at introducere en sjov og anderledes gave. 

Kæmpe boxe

Nogle af de mest eftertragtede pakker, er dem du finder som kæmpe boxe. De kommer i mange forskellige former, med mange forskellige booster pakker, mønter og promo kort, alt efter hvilken pakke du vælger.

Det er en af de mest populære pakker at gå efter blandt samlere, men også en af de sjovest at åbne, da de ofte har nogle fantastiske promo kort og en masse booster pakker.

I de helt store Pokémon pakker, vil der som ofte også være en figur med, der vil passer perfekt ind i en Pokémon udstilling eller display.

Hvilken er din yndlings?

ETB (Elite trainer box)

En ETB (Elite trainer box) er den helt store pakke, for dem som enten gerne vil have kortene, reglerne og skadesmarkørerne til at spille spillet, have fingrene i en masse booster pakker, eller en fed pakke til samlingen.

Sammen med vores kæmpe boxe, er dette er nok en af de mest populære boks at samle på blandt samlere og en af de sjoveste pakker at åbne, da den indeholder så mange fantastiske ting. Den fungerer desuden også godt til opbevaring af kort.

Temapakker

Temapakker indeholder specifikke kort som er listet på bagsiden af pakken, samt et eller flere fede promo kort. Til forskel fra en booster pakke, hvor du ikke ved hvad du kan være heldig at få, så vil du i en tema pakke altid kunne se hvad du får. De er specielt gode, hvis du gerne vil starte med at spille Pokémon TCG og mangler en række kort til at lave et spilbart deck.

Som ofte vil en temapakke indeholde 60 Pokémon kort, samt et eller flere promo kort. Nogle temapakker kommer også som en dobbeltpakke og vil derfor indeholde 2x 60 Pokémon kort, samt promo kort.

Er du klar til at udvide din samling og måske finde dit første Pokémon TCG sæt?

Pin collection​

En pin collection boks, er noget som altid kan sætte gang i festen. De kommer i mange forskellige størrelser og former, men indeholder alle booster pakker, et til flere promo kort og en pin.

Ved hvert nyt sæt, bliver der altid introduceret en ny pin collection, og som ofte vil der i sættets levetid komme flere forskellige udgaver. Pin bokse er nok Pokémons mest divergerende pakker du kan købe, og udgør på den måde også et fantastiske samlerobjekt.