Hvad er mit barns kort værd?

Siden begyndelsen af Pokémon, har alle ville have en del af kagen, men det betyder beklageligvis også, at folk har kopieret og solgt falske kort siden de først blev sat til salg tilbage i 1999. En god hovedregel er, at hvis du ønsker ægte kort til din samling, så vil det bedste være at købe sine enkelt kort, booster pakker, kasser mm. hos en rigtig forhandler. At købe falske kort er ikke nødvendigvis ment i ond tro, men ofte i uvidenhed, og med god grund, for det kan være utrolig svært at kende forskel på ægte og falske kort.

Vi har udarbejdet en guide, som forhåbentlig kan hjælpe dig når du skal ud og købe dine næste kort, eller gennemgå dem du allerede har i den samling. Det skal også siges, at det til tider kan kræve at du kender lidt til de Pokémon kort der allerede eksisterer. Hvis du ikke er så stærk i de mange forskellige kort der er produceret i gennem tiden, eller bare har brug for at være helt sikker, så kan du altid søge på vores hjemmeside og sammenligne med vores kort. Alternativt kan du slå dit kort op på Ebay, og sammenligne dit eget kort, med andres.

Kan du lyse igennem det?​

“Lys testen” er altid en god måde, at tjekke om dit kort er ægte. Alle Pokémon kort, ægte som falske, er bygget op i lag. Da de ægte kort har tre lag, vil du derfor ikke kunne se lige så meget af logoet fra bagsiden, når du lyser gennem kortet. Derimod er falske kort kun bygget op af 2 lag, og derfor vil du kunne se langt mere af bagsiden, når du lyser gennem kortet.

Den nemmeste måde at gøre det på, er at bruge lommelygten på din mobil. Test eventuelt med flere af dine kort.

I dette tilfælde kan man tydeligt se bagsiden af kortet skinne igennem på det falske kort, hvilket også skyldes det manglende lag i midten. Det ægte kort vil stadig lyse op, men langt mindre end på det falske kort. Begge kort har samme afstand til lyset.

Er der nok lag?

Som tidligere beskrevet, så er alle Pokémon kort bygget op i lag. Hvor de falske er bygget op af to lag, er ægte kort bygget op af tre lag. Ægte kort er altså bygget op af en forside, bagside og et sort eller mørkeblåt lag i midten. 

En måde hvorpå man kan tjekke om ens kort er ægte eller ej, er ved at rive det over og tjekke om du kan se det mørke lag i midten. Vi anbefaler dog ikke at du river alle dine kort over! Man kan altid lave en test, men forhåbentlig kan de andre råd afkode om det er et ægte eller falskt kort, før du kommer så langt. 

I dette tilfælde kan du se en lille mørkeblå kant på det ægte kort, hvor det falske kort er helt hvidt.

Passer farverne?​

Ofte vil man kunne se forskel på kortene, blot ved at kigge på farverne. Specielt bagsiden afslører om det er et ægte eller falskt kort.

Du skal dog være opmærksom på, at der vil være en lille farveforskel alt efter hvilken serie du kigger på. Desuden vil kortene fremstå lysere, hvis du bevæger dig væk fra de engelske kort. Det er kun 4th print af base set og unlimited base set som har to ens kort, hvor der er en farveforskel.

I dette tilfælde kan man tydeligt se en farve forskel på både for- og bagsiden af kortet. Forsiden på det falske kort er alt for lyst og har en næsten grynet farve. Bagsinden af kortet har igen en alt for lys blå, og detaljerne på bagsiden af kortet forsvinder næsten grundet den meget lyse blå.

Findes kortet?

Nogle gange vil du støde på et falskt kort, som ikke ligner et ægte kort. Det kan eksempelvis være et kort som har en speciel glimmer kant, et glimmer billede, et manglende glimmer billede, urealistisk meget liv eller skade. Det kræver dog at man kender lidt til kortene i forvejen, da det ellers kan virke svært at navigere i. Hvis du gerne vil være sikker, så kan du altid søge på på vores hjemmeside eller Ebay. 

I dette tilfælde er det en Nidoqueen 12/130 fra base set 2, og normalt vil dette kort have et glimmer billede (holo).

Er energi symbolerne og teksten korrekt?​

På falske kort, vil der altid være små træk som ikke er lavet helt korrekt. Ofte vil energi symbolerne på de falske kort, være større end på de ægte kort. Man vil også kunne finde kort, hvor Pokémon på billedet af kortet er mindre på det falske kort, end på det ægte kort.

Teksten er en anden synder, som kan afsløre om det er et falskt kort. På falske kort vil teksten ofte være sløret, mindre, eller være skrevet med en anden skrifttype end ægte kort. Du vil også kunne opleve stavefejl eller kommaer som ikke sidder hvor de skal.

Det kan være svært at spotte i starten, men så snart du bliver mere kendt med de forskellige kort, så bliver du hurtigere til at fange disse fejl.

I dette tilfælde vil du kunne se flere forskelle. Teksten er skrevet med en anden skrifttype og ordet Pokémon mangler “´” over “e” på det falske kort.